
תקווה לירושלים
ירושלים היא הבירה הנצחית של ישראל ושל העם היהודי והעיר הגדולה במדינה. מתבקש היה שירושלים תהיה עיר מובילה בארץ ובעולם. בפועל, עם כל מעלותיה ויופיה, ירושלים סובלת מבעיות כלכליות קשות, מצוקת דיור הולכת ומחריפה וצעירים רבים מדי לא מוצאים בה את מקומם ומחפשים חלופה אחרת.
אנו נקדם תוכנית שתחזיר את ירושלים למקום הראוי לה, ונהפוך את ירושלים לעיר משגשגת, אטרקטיבית ועוצמתית, שתמשוך מעלה את פיתוח האזור כולו.
1. 70,000 משרות איכות חדשות בירושלים
ירושלים זקוקה להזנקה כלכלית בשוק התעסוקה ובשכר הממוצע של תושביה.
נחתור לייצר 70,000 משרות חדשות איכותיות ומגוונות בדגש על משרות בתחום הממשל, ההיי-טק, התקשורת, הפיננסים, השירותים המקצועיים והתיירות. כמו כן, נקדם מסלולי הכשרה טכנולוגיים בקרב אוכלוסיות מוחלשות ונפעל להקים 6 מיליון מ”ר שטחי תעסוקה בתחומי ירושלים בעשור הקרוב.
2. 40,000 יחידות דיור חדשות בירושלים תוך 10 שנים
כדי להתמודד עם מצוקת הדיור בירושלים ועם הגידול הדמוגרפי הצפוי יש צורך להגדיל את היצע יחידות הדיור בעיר.
אנו נגדיל את ההיצע על ידי פרויקטים של התחדשות עירונית, מימוש שטחים משלימים בירושלים ומחוצה לה, בנייה בכל חלקי העיר, בניית פרויקטים לשכירות ארוכת טווח למשפחות צעירות וטיפול בדירות רפאים ונכסים נטושים.
3. חיזוק מטרופולין ירושלים
ירושלים חזקה זו ירושלים שמחוברת היטב לערים שמסביב לה.
אנו נחבר את הדרכים לירושלים באמצעות שדרוג מערך התחבורה בין האזורים ועל ידי הקמת רשות ‘ירושלים רבתי’, שאליה יתחברו הרשויות המקומיות במרחב המטרופוליני כ’עיריות בנות’. ניצור מסגרת גג שלטונית שראש עיריית ירושלים נבחר בה על ידי כלל תושבי המטרופולין. הרשות תוביל תהליכים בעלי השפעה מרחבית על האזור כולו. עם זאת, נשמור על העצמאות השלטונית של הרשות המקומית בנוגע לניהול המוניציפלי הפנימי. כך ניצור ונוביל תוכניות אזוריות אסטרטגיות לפיתוח ושגשוג של מטרופולין ירושלים.
4. עיר הממשל והשגרירויות
ירושלים היא בירתה של מדינת ישראל. אנו נפעל להעברת כל משרדי הממשלה לירושלים לשם חיזוק מעמדה וכלכלתה. כמו כן, נמשיך לעודד העברת שגרירויות נוספות אל ירושלים והכרה בין-לאומית בה כעיר הבירה של ישראל.
5. מימוש ריבונות ופיתוח מזרח ירושלים
מזרח ירושלים סובלת מתת-פיתוח ארוך שנים בשכונותיה, אשר חותר תחת יכולתה של מדינת ישראל לממש את ריבונותה על השטח, לרבות את אחריותה לתושביו. אנו נחתור להשלים את הפערים ולפתח את מזרח ירושלים בתחומי התשתיות, הרווחה, הכלכלה והחינוך.
6. ירושלים כמרכז תרבותי-תיירותי
העושר התרבותי וההיסטורי הייחודי של ירושלים אינו בא כיום לידי ביטוי – לא בתדמיתה של העיר ולא בכלכלתה. בעזרת פיתוח תשתיות ושירותי התיירות, מאמץ מיתוגי מקומי ובין-לאומי המדגיש את אוצרותיה הרוחניים של העיר ואת חייה המודרניים והגדלת התמיכה במוסדות ופעילות תרבות ורוח נהפוך את ירושלים למרכז תרבותי-תיירותי בין-לאומי.