לצפייה בהישגי תקווה חדשה במושב החורף

צעירים להייטק

בישראל של 2021 מגזר ההיי-טק משגשג ברמה בינלאומית ומהווה הקטר המרכזי של המשק. למרות ההצלחה הגדולה, אחוז המועסקים בהייטק נסוב סביב 10-12 אחוז בלבד כאשר מרבית המשרות במרכז הארץ. בנוסף, חלק גדול מהצעירים בישראל המעוניינים להשתלב בתחום ההייטק, מתקשים לעשות כן, בשל חסמי כניסה שונים. כך מאבדת המדינה פוטנציאל משמעותי להגדיל את הפריון, להרחיב את המועסקים בענף ההייטק ולשלב בשורותיו צעירים וצעירות רבים ומוכשרים מאוכלוסיות מגוונות. 

תקווה חדשה תעודד את השתלבות בעולם ההייטק לכלל הצעירים בישראל על ידי הצעדים הבאים:

1. הכשרות לחיילים והמשרתים בשירות אזרחי במקצועות טכנולוגיים לקראת השחרור

נשקיע בהכשרות לחיילים לקראת שחרור אשר יאפשרו חשיפה והכרת שפת ההייטק והתכנות. הכשרות אלה יונגשו במתכונת של BOOTCAMP בחוד החנית הטכנולוגית ובשיתוף פעולה מלא מצד חברות היי-טק אשר יקבלו הזדמנות להכיר את הכשרונות הצעירים ולהיות בקשר עימם כבר בשלבים מוקדמים.

2. תמריצים לצעירים ללימודי מקצועות בפריון גבוה (STEM)

צעירים רבים אינם נחשפים למקצועות STEM ברמה גבוהה במהלך לימודיהם בתיכון. מקצועות אלה מהווים את מפתח הכניסה לתעסוקה בתחומים בעלי פריון גבוה ובפרט בהייטק. ‘תקווה חדשה’ תעניק תמריצים לצעירים ובעיקר לצעירות ללימודי מקצועות STEM באמצעות מכינות ייעודיות ומלגות בשלב הפרה-אקדמי כדי לתמרץ השתלבות בתארים אשר ישמשו מקפצה לכניסה לעולם ההיי-טק.

3. הרחבת תעשיית ההיי-טק לאזורים גאוגרפיים נוספים בישראל

תעשיית החדשנות, כמו גם מרבית המשרות בהייטק, מרוכזות כיום במרכז הארץ ואינה נגישה לאזורים רבים במדינה, ובפרט לא לפריפריה. לזמינות התעסוקה בהייטק באזורים אלו חשיבות עצומה כיוון שתעשייה זו הינה מפתח לצמיחה כלכלית במאה ה-21. פיתוח תעשייה זו לאזורים נוספים תביא לעלייה באיכות החיים של צעירים ותשפיע מאד על החלטתם באשר למקום מגוריהם הקבוע. ‘תקווה חדשה’ תקצה משאבים משמעותיים אשר יושקעו באזורים אלו, לטובת בניית אקו-סיסטם תומך חדשנות, הכשרת הון אנושי ופיתוח תרבות יזמית.

4. קידום עולם היזמות והחדשנות במהלך התארים באקדמיה

הסטודנטים בישראל מבלים באקדמיה כ-3.5 שנים בממוצע. במהלך שנים אלה מוקפים הסטודנטים במשאבים רבים, כגון: הון אנושי גבוה, מעבדות מתקדמות, מאגרי מידע משוכללים ועוד. יש לנצל את התקופה האקדמית כדי לחשוף את מאות אלפי הסטודנטים במוסדות להשכלה גבוהה לעולם היזמות. ‘תקווה חדשה’ תתמרץ את מרכזי החדשנות והיזמות באקדמיה ותעודד את הסטודנטים להיחשף ולהשתלב בעולם היזמות במהלך התקופה האקדמית.

5. תכניות התמחות לסטודנטים במהלך התואר

דרך נוספת המקובלת במדינות שונות בעולם לחשיפת עומק של הסטודנטים לעולם ההייטק והחדשנות היא ניצול חופשת הקיץ לטובת התמחות בחברות השונות. התמחות מעין זו מחד, תסייע לסטודנטים להכיר את עולם החדשנות ואת אופי החברות השונות, ומאידך לחברות תינתן האפשרות להכיר את המתמחים לתקופה משמעותית שבסופה יוכלו לגייס אותם לשורותיהן.

דילוג לתוכן