לצפייה בהישגי תקווה חדשה במושב החורף

תקווה לאזרחים הוותיקים

רקע

כ-12% מאזרחי ישראל, מעל למיליון איש ואשה, הם בני 65 ומעלה ועד שנת 2040 תמנה קבוצת הגיל הזו כ-2 מיליון איש. 

העלייה בתוחלת החיים והזדקנות האוכלוסיה היא אחד המאפיינים המובהקים של תקופתנו. יש להיערך לכך ולתת לוותיקי ישראל את ההזדמנות לתרום מניסיונם לחברה הישראלית ולקדם את איכות החיים בגיל השלישי. לצד זאת, עלינו למנוע מצב שבו קשישים בישראל חיים בעוני. אסור לנו להשליכם לעת זקנה, זוהי חובתנו המוסרית כחברה מתוקנת.  

תכנית ‘תקווה לאזרחים הוותיקים’ שמה לה למטרה להשיג שתי מטרות מרכזיות אלה.

1. העלאת קצבת השלמת הכנסה לקשישים

כמעט 200,000 מהקשישים שחיים בישראל מוגדרים עניים, ומספרם רק הולך וגדל. מחובתנו המוסרית לדאוג להורים, לסבים ולסבתות שלנו ולא להשליכם לעת זקנה. לא נוכל לקבל את המציאות המבישה של קשישים החיים בחרפת רעב, של קשישים שנאלצים לוותר על תרופות או על חימום בחורף. אנו נדאג שהקשישים בישראל יוכלו להזדקן בכבוד. 

אנו מתחייבים להעלות את קצבת הבטחת ההכנסה לקשישים ל-4,000 ₪ ליחיד ו-6,500 ₪ לזוג וכך לסייע לקשישים רבים לשפר את מצבם הכלכלי ולחיות בכבוד.

2. ביטוח סיעוד ממלכתי לכל

נחוקק חוק ביטוח סיעוד ממלכתי לכל אוכלוסיית ישראל, ונאפשר טיפול ראוי בהורינו. כך נחסוך ממשפחות שלמות מצב של קריסה כלכלית בגלל צורך במענה סיעודי. כיום המדינה נותנת מענה חלקי בלבד לצרכים הבסיסיים של בן משפחה שהגיע למצב סיעודי.

המענה לתשושי הנפש קשה במיוחד ועומד בפני חסמים בירוקרטיים מתישים. כמו כן, הנושא מפוצל בין כמה משרדי ממשלה.

המענה של הביטוח הלאומי הוא דל ומביש, בין 1000 ל-3000 ש”ח בחודש עבור סיעוד אזרח הנזקק לכך. הסכום הזה לא מאפשר למשפחה לגמור את החודש.

3. הוזלת עלות התרופות לקשישים

נוזיל את עלות התרופות ב-50%. נקבע תקרת תשלום רבעוני להשתתפות עצמית של 250 ₪ במקום 500 ₪ עבור תרופות. כך נסייע לקשישים שאין ידם משגת והם נאלצים לוותר על תרופות או על טיפול רפואי.

4. האזרחים הוותיקים בחזית העשייה

המשאב החשוב ביותר בחברה הוא ההון האנושי שלה. אוכלוסיית הוותיקים בישראל עתירת ניסיון שביכולתה לחלוק עם הדור הצעיר. אנו נעודד מפגשים ותכניות מנטורינג של נוער וצעירים עם אזרחים וותיקים לטובת למידה משותפת. בנוסף, נעודד אפשרויות של שילוב גני ילדים בסמיכות למוסדות לאזרחים וותיקים כדי להגדיל את הרווחה הנפשית של שתי אוכלוסיות אלה. 

דילוג לתוכן