לצפייה בהישגי תקווה חדשה במושב החורף

תקווה לחקלאות ולהתיישבות

רקע

החקלאות וההתיישבות היו ועודן ערך חשוב ומרכזי של הציונות. גם בשנת 2021 מוטלת עלינו החובה לפתח את החקלאות בכל חלקי הארץ ולחזק את ההתיישבות בגבולות המדינה. שוב ושוב מוכיחה המציאות כי הקביעה הנושנה “במקום אשר יעבור קו המחרשה, שם יעבור גבולנו” עודנה רלוונטית. לכן יש לחזור למדיניות המעודדת פיזור אוכלוסין והתיישבות בגבולות ישראל.

נוסף על ההיבט הציוני, החקלאות היא פוטנציאל כלכלי וכר פורה להעצמת יתרונותיה היחסיים של ישראל ויש בה חשיבות לאומית בהיבטים של ביטחון תזונתי. בשל כך, בכוונתנו לשים את פיתוח החקלאות וההתיישבות במקום מרכזי בסדרי העדיפויות של הממשלה שנקים.

1. הגדלת האוכלוסייה בחבלי הארץ שבגבולות המדינה

עקרון פיזור אוכלוסין הינו עקרון המלווה את הרעיון הציוני מאז הקמת המדינה. לביסוס פיתוח חבלי הארץ שבגבולות יש חשיבות אסטרטגית עצומה. יש להציב יעדים בתחום זה ולתמרץ מעבר של אזרחים ישראלים – לגולן, לערבה, ליהודה ושומרון ולבקעת הירדן.

2. פיתוח התשתיות והשירותים באזורי הספר

מרבית התשתיות והשירותים הבסיסיים באזורי הגבולות סובלים מהזנחה רבת שנים. נשדרג את תשתיות המים, התחבורה והתקשורת באזורי הגבול, ונקדם את הקמתה של רכבת הנוסעים והסחורות לאילת.

3. פיתוח תעסוקה ותיירות ויצירת מקומות עבודה באזורי הספר

פיתוח אזורי נבנה על העצמת התעסוקה באזור – בעלי עסקים ותעשייה מקומית, לצד תיירות פנים וחוץ. יש לפתח את אזור התעשייה המשותף שבין ישראל לירדן, להקים פארק היי-טק בקצרין, לפתוח את רצועת החוף הצפוני כשמורת טבע מרכזית ולמצות את הפוטנציאל התיירותי בבקעה, בערבה, בגליל, ביהודה ושומרון וביתר אזורי הספר.

4. חוק החקלאות

חשיבותה של החקלאות בימינו נובעת הן מהצורך בשמירה על אדמות המדינה הן מהחובה בשימור ביטחון תזונתי. אנו נסדיר את מעמדה המיוחד של החקלאות כנכס לאומי בחקיקה, שתבטא את היחסים המיוחדים בין המדינה לחקלאיה ותבטיח את עידוד החקלאות תוך הסרת חסמים והקלה בירוקרטית.

5. תנאי בסיס לחקלאות

כדי להתמודד עם ייבוא מקביל מחו”ל, על המדינה לאפשר לחקלאיה תנאי פתיחה הוגנים. אנו נדאג למקורות מים זמינים לחקלאים במחירים הוגנים ונסדיר אחת ולתמיד את תנאי ההעסקה לעובדים הזרים תוך הקטנת היטלי ההעסקה ויצירת מסלולים מיוחדים לענף החקלאי. נוסף על כך, נעודד העסקת יוצאי צבא שיסייעו לחקלאים בקידום הענף והבטחת עתידו. על-מנת לשמור על רווחיות, נעודד שותפות והתאגדות בין משקים לאגודות חקלאיות שונות וניצור מסלולים מהירים מול הבירוקרטיה הממשלתית כדי לסייע לתאגידים החקלאיים, וכל זאת תוך שמירה על התחרות.

6. חיזוק החדשנות החקלאית

יתרונותיה הטכנולוגיים והחדשניים של ישראל ממצבים אותה בשורה הראשונה בעולם בתחומים רבים אך בפרט בתחום החקלאות. 

אנו נרחיב את מרכזי המחקר והפיתוח בתחום החקלאי ונהפוך את ישראל למובילה בעולם בנושאי האגרוטק והפודטק, תוך ניצול הידע החקלאי העשיר והיתרונות היזמיים. נקים את “הרשות לחדשנות חקלאית” ונקדם רפורמה שתאיץ את השיפור הטכנולוגי בחקלאות.

7. סימון תוצרת הארץ

אזרחים רבים רוצים לתמוך בחקלאות הישראלית על ידי רכישה של מוצרים כחול לבן, אך  כאשר הם מגיעים אל נקודות המכירה הם מתקשים לזהות את התוצרת הישראלית. 

אנו נסייע לחקלאיים הישראלים לסמן את תוצרתם על ידי מענקים ותמריצים.

8. מלחמת חורמה בפשיעה החקלאית

נשים קץ להפקרת ביטחונם של החקלאים בישראל ולגניבות ממשקיהם. תוקם יחידת משטרה ייעודית לנושא זה ונתקצב סיירות לסיוע מיידי לחקלאים מאוימים. נחמיר את הענישה בנושא זה ונפעל למיצוי ההליכים המשפטיים.

9. סוגיית קרקעות המושבים והקיבוצים

קרקעות שבחכירת הקיבוצים והמושבים מהוות קרקע פוריה לקונפליקטים ארוכי שנים בינם לבין המדינה. 

נקים ועדה ציבורית אשר תמליץ על פתרון הוגן לכל הצדדים ותקדם החלטה שתסיים מאבק ארוך שנים לטובת האינטרס הציבורי.

דילוג לתוכן